Löydä oma polkusi.

Uudenmaan ulkoilukohteet

Valinnan helppoutta ja lukemattomia mahdollisuuksia – täältä löydät kootusti tietoja Uudenmaan monipuolisista ulkoilukohteista. Mukana on Uudenmaan virkistysalueyhdistys Uuvin, Espoon, Helsingin, Kirkkonummen, Sipoon, Vantaan ja Vihdin sekä Metsähallituksen kohteita.

Ulkoilukohteiden joukosta löytyy niin sisämaan metsiä ja järviä kuin kalliosaaria ja hiekkarantoja meren ääreltä. Alueet erilaisine palveluineen sopivat monenmoiseen ulkoiluun ja tekemiseen, makkaranpaistosta polkujuoksuun.

Katso kohteet kartalla

Talvisää virkistää!

Talvella ulkoilu raikastaa olon! Taukovaatteet ja kuuma juoma lämmittävät hyytävämmässäkin säässä eikä pimeä pääse yllättämään, kun mukana on otsalamppu. Kuorivaatteet ja nastakengät nollakeleillä ovat hyvä valinta.

Lumihiutaleella varustettujen kohteiden pysäköintialueet aurataan talvisin ja puuhuollosta huolehditaan. Hiihtoikonilla merkityillä kohteilla ainakin osa reiteistä tehdään laduiksi lumitilanteen salliessa. Kaikkien alueiden reiteillä ei ole varsinaista talvikunnossapitoa mutta lumi tamppautuu retkeilijöiden jalkojen alla tehden poluista kuljettavia. Suojasään ja pakkasen vaihtelu kuitenkin jäädyttää tampatut polut ja tekee niistä liukkaita, joten talviretkelle kannattaa lähteä avoimin mielin ja tarkoin jaloin.