Information om området

Gölisnäs är tillgängligt även för stora båtar, eftersom vattendjupet vid bryggan i bästa fall är 8 meter. Även de som kommer landvägen är välkomna att njuta av Gölisnäs service. De får också uppleva en liten sjöresa – på färjan i Barösund. Efter färjfärden, som räcker några minuter, leder en ca 4 km lång sandväg från Barösund till Gölisnäs.

Den dagliga verksamheten i Gölisnäs sköts av Hyvinkään Pursiseura. Området är öppet för alla. Användning av området förutsätter inte inkvartering. I Gölisnäs kan man för en liten peng bada bastu eller under sommarmånaderna inkvartera sig i stugor varje dag, i maj och september på veckosluten. Inkvarteringen ska bokas på förhand av områdets övervakare. Det går också att tälta på området (terrängen är bergig). Områdets övervakare visar var man får slå upp sitt tält. För båtfolk finns el till båten vid bryggan och man kan hyra roddbåtar.

Vägen som går till området är på vinter stängd efter den första parkeringsplatsen.

Prislista för tjänsterna i Gölisnäs:

Inkvartering
Iso aitta: 4 pers. 45 €/dygn, extra personer 12 €/pers./dygn (max 6 personer)
Pikku-aitta: 12 €/dygn/pers. (max 2 personer)
Sviitti: 4 pers. 55 €/dygn, extra personer 12 €/pers./dygn (max 5 personer)
Kakkosmökki: 6 pers. 80 €/dygn, extra personer 12 €/pers./dygn (max 12 personer)

Bastur
Reserverad bastu: 15 €/h
Allmän bastu: 2 €/gång

Övrig service
El till båten: 5 €/dygn
Bryggavgift: frivillig, besökaren bestämmer själv
Aluminiumroddbåt: 5 €/h, 10 €/dag

Betalningssätt: Kontantbetalning, Mobilepay och kortavgift

Tilläggsinformation i anslutning till servicen i Gölisnäs fås av områdets övervakare (tfn 050 344 2411, i användning 15.4–30.9). Det är bra att meddela övervakaren i förväg när det gäller grupputflykter till Gölisnäs.

Tillgänglighet för rörelsehindrade

I Gölisnäs finns inte service eller leder för rörelsehindrade. Terrängen har en del höjdskillnader och områdets stigar är i huvudsak smala skogsstigar, som ställvis har mycket rötter. Det är lätt att lägga till vid Gölisnäs bryggor och en del av områdets tjänster är ganska lätt tillgängliga från bryggorna.