Saunavuoron voi varata kirjaamalla saunavuorovihkoon. Saunavaraus on kirjattava, vaikka paikalla ei olisi muita kävijöitä.

Saunavarauksen voi tehdä ainoastaan alueella paikalla oleva henkilö. Alueella oleva henkilö ei voi tehdä varausta myöhemmin alueelle saapuvan puolesta.

Saunaseurueen saunomisaika on maksimissaan yksi tunti, johon ei lueta kylmän saunan esilämmitysaikaa. Seuraavalle saunojalle on hyvä ilmoittaa, jos oma sauna-aika jäi tuntia lyhyemmäksi.

Löylyvedeksi sopii ainoastaan makea vesi (mukana tuotu vesi, sadevesi, kaivon vesi). Meriveden käyttö löylyvetenä on kielletty. Kiuas rikkoontuu ja ruostuu merivedestä.

Tyhjennä kiukaan tuhkapesä tuhkasankoon (ulkona) aina ennen lämmittämistä.

Saunojat huolehtivat saunan puhtaudesta. Puhdistus ja siivous on hyvä tehdä saunan lämmityksen yhteydessä ja oman saunavuoron loppuessa. Saunassa/pukuhuoneessa on välineet lauteiden, lattioiden ja ämpäreiden puhdistamista varten.

Älä peseydy meressä saippuan tai shampoon kanssa. Mikäli käytät saunassa/suihkussa peseytyessäsi pesuainetta, käytä fosfaatittomia ja biohajoavia pesuaineita esim. Joutsenmerkillä varustetut tuotteet.

Sauna ja saunaranta eivät ole pyykkipaikkoja tai astioiden pesupaikkoja.

Jätäthän seuraaville saunojalle polttopuita.

Illan viimeinen saunoja katsoo, että saunan tuuletusluukut/ikkuna jäävät auki. Saunan on hyvä tuulettua ja kuivua käytön jälkeen.

Kunnioita saunassa olevien saunarauhaa.

Hyviä löylyjä!