Löydä oma polkusi.

Uudenmaan ulkoilukohteet

Valinnan helppoutta ja lukemattomia mahdollisuuksia – täältä löydät kootusti tietoja Uudenmaan monipuolisista ulkoilukohteista. Mukana on Uudenmaan virkistysalueyhdistys Uuvin, Espoon, Helsingin, Kirkkonummen, Sipoon, Vantaan ja Vihdin sekä Metsähallituksen kohteita.

Ulkoilukohteiden joukosta löytyy niin sisämaan metsiä ja järviä kuin kalliosaaria ja hiekkarantoja meren ääreltä. Alueet erilaisine palveluineen sopivat monenmoiseen ulkoiluun ja tekemiseen, makkaranpaistosta polkujuoksuun.

Katso kohteet kartalla

Kevät saapuu siivillä

Uudellamaalla on toinen toistaan arvokkaampia lintukohteita merenrannoilta metsiin ja ruovikoista peltoaukeille. Kevään saapuessa lintujen sirkutusta on kaikkialla, kun siivekkäät etsivät kumppania ja pesäpaikkaa. Taivaalta kantautuu kaakatusta hanhien suunnatessa kohti pohjoista. Lähimetsässä riittää seurattavaa, kun paikalliset pesänrakentajat hyörivät ympäriinsä. Kiikarit kaulaan ja katselemaan, mitä pensaikoissa liikkuu ja oksalla istuu. Moniin kohteisiin pääsee julkisilla liikennevälineillä ja niistä löytyy myös esteettömiä palveluita.