Löydä oma polkusi.

Uudenmaan ulkoilukohteet

Valinnan helppoutta ja lukemattomia mahdollisuuksia – täältä löydät kootusti tietoja Uudenmaan monipuolisista ulkoilu- ja retkikohteista. Mukana on Uudenmaan virkistysalueyhdistys Uuvin, Espoon, Helsingin, Hyvinkään, Järvenpään, Kirkkonummen, Sipoon, Vantaan ja Vihdin sekä Metsähallituksen kohteita.

Ulkoilu- ja retkikohteiden joukosta löytyy niin sisämaan metsiä ja järviä kuin kalliosaaria ja hiekkarantoja meren ääreltä. Alueet erilaisine palveluineen sopivat monenmoiseen ulkoiluun ja tekemiseen, makkaranpaistosta polkujuoksuun.

Katso kohteet kartalla

Raitista ilmaa ja huuruavaa hengitystä

Talviretki raikastaa olon! Taukovaatteet ja kuuma juoma lämmittävät hyytävämmässäkin säässä eikä pimeä pääse yllättämään, kun mukana on otsalamppu. Kuorivaatteet ja nastakengät nollakeleillä ovat hyvä valinta ulkoiluun.

Lumihiutaleella varustettujen kohteita huolletaan myös talvisin ja pysäköintipaikat aurataan. Hiihtoikonilla merkityillä kohteilla ainakin osa reiteistä tehdään laduiksi lumitilanteen salliessa. Monien kohteiden reiteillä ei ole varsinaista talvikunnossapitoa, mutta lumi tamppautuu retkeilijöiden jalkojen alla tehden poluista kuljettavia. Suojasään ja pakkasen vaihtelu kuitenkin jäädyttää tampatut polut liukkaiksi, joten talviretkelle kannattaa lähteä avoimin mielin ja tarkoin jaloin.

Osa alle valituista kohteista sijaitsee saarissa, joten muistathan, että jäätilanne kannattaa tutkailla tarkasti ja jäällä liikkuessa pitää aina noudattaa erityistä varovaisuutta!