Hitta din egen stig.

Nylands friluftsmål

Lätt att välja och oräkneliga valmöjligheter – här hittar du en sammanställning av Nylands mångsidiga friluftsmål. Med finns Föreningen Nylands friluftsområdens (Uuvi), Esbos, Helsingfors, Kyrkslätts, Sibbos, Vandas, Vichtis och Forststyrelsens besöksmål.

Bland besöksmålen hittar du såväl skogar och sjöar i inlandet som bergsholmar och sandstränder vid havet. Områdena med sina olika tjänster passar för mångahanda göromål och friluftsliv, allt från korvgrillning till traillöpning.

Områdena på kartan

Uppfriskande vinter!

Att vara ut på vintern är upfriskande! Pauskläder och varm dryck värmer även i det mest kyliga vädret och mörkret överraskar inte när man har en pannlampa med sig.

De besöksmål som har en snöflinga har parkeringsplatser som plogas på vintern. På alla områdena lederna har inget egentligt vinterunderhåll men snön packas under besökarnas fötter vilket gör det möjligt att vandra på stigarna. Töväder och variationer i temperaturen gör att de packade stigarna blir hala så det lönar sig att ha ett öppet sinne och varsamma fötter då man beger sig på vinterutflykt.