Tietoa retkikohteesta

Lemmenlaakso on Järvenpään kaupungin arvokkain luontokohde. Lemmenlaakson lehdon luonnonsuojelualue on perustettu vuonna 1991.

Lintujen pesimäaikana 1.4–15.7 on tärkeää pysytellä luonnonsuojelualueen ydinalueen merkityillä poluilla, sillä linnut väistävät helposti pesiltään. Alueen kasvillisuus on herkkää, joten sen tallaamista tulee välttää. Ydinalue on merkitty maastoon puihin maalaamalla.

Kesäisin alueen kupeessa perinnemaiseman hoidosta huolehtivat lampaat. Annathan niille laiduntamisrauhan!

Ratsastaminen, maastopyöräily ja kalastaminen on luonnonsuojelualueen ydinalueella on kielletty.

Reitit

Suojelualueen läpi mutkittelee polku, jolla on pitkospuita ja portaita. Reitin pituus pohjoisen pysäköintipaikalta joen rantaa seuraillen eteläiselle infopisteelle on noin 2,5 km.

Esteettömyys

Vaahteratien ja Skogterintien kupeessa sijaitsevalta pysäköintipaikalta pääsee laavulle ja tulipaikalle hiekkatietä pitkin, ja se soveltuu myös esteettömyyttä tarvitseville. Muuten Lemmenlaaksossa on paikoin suuria korkeuseroja, ja ajoittain polut ovat vaikeakulkuista.

Pysäköintipaikalta tulipaikalle vievällä hiekkatiellä on portti. Järvenpään kaupungilta voi saada portin avaimen esim. liikuntarajoitteisen kulkua helpottamaan. Avainta voi tiedustella Järvenpää-infosta (Sibeliuksenkatu 8, Järvenpää 3. krs).