Tietoa retkeilijälle

Sarvikallio sijaitsee Tuusulanjärven länsirannalla ja on helposti saavutettavissa monesta suunnasta. Sinne hurauttaa autolla esimerkiksi Helsingin keskustasta reilussa puolessa tunnissa. Suorin reitti ulkoilualueen pysäköintipaikalta Sarvikallion laelle kulkee pitkin sorapohjaista tietä, ja matkaa kertyy noin 600 metriä. Reitti on kovapohjainen, mutta sisältää jyrkkiä nousuja. Käymälä sijaitsee tien päässä, lähellä Sarvikallion lakea.

Alueelle pääsee myös julkisilla liikennevälineillä. Lähin bussipysäkki on Paijalantien varressa, ja sieltä on noin 600 metrin kävelymatka. Lähimmät rautatieasemat ovat Järvenpää ja Kerava, ja molemmilta pääsee jatkamaan bussilla lähemmäs Sarvikalliota. Tarkat tiedot Sarvikalliolle pääsystä julkisilla liikennevälineillä löytyvät HSL:n Reittioppaasta.

Sarvikallio sopii hyvin myös pyöräretken kohteeksi. Pyörän kuljettaminen lähijunassa onnistuu, ja matkaa Järvenpään asemalta kertyy 8,5 km tai Keravan asemalta 9,5 km. Tuusulanjärven ympäri kulkee lisäksi suosittu pyöräreitti, jonka varrella on paljon palveluita. Lisää tietoa Tuusulanjärvestä ja sen palveluista löytyy Visit Tuusulanjarvi -nettisivulta.

Esteettömyys

Sarvikallio on helppo retkikohde, joka tarjoaa elämyksiä monenlaisille kävijöille. Alueella on kuitenkin suuria korkeuseroja ja jyrkkiä nousuja, mikä asettaa siellä kulkemiselle omat haasteensa. Varsinaisia esteettömiä palveluita ei alueella ole.

Lisätietoa

Tuusulanjärvi on Uudenmaan maakuntajärvi, joka tarjoaa monipuolisia luonto- ja kulttuurielämyksiä hyvien yhteyksien päässä, lähellä pääkaupunkiseutua. Alueen maisemat ovat vetäneet ihailijoita puoleensa jo pitkään. 1900-luvun alussa järven rannalla kukoisti taiteilijayhteisö, jonka jäseniä olivat monet Suomen kultakauden mestareista, kuten taidemaalarit Pekka Halonen ja Eero Järnefelt sekä säveltäjä Jean Sibelius. Sarvikallio oli jo tuolloin suosittu eväsretkipaikka, jonne taiteilijat perheineen tekivät kesäretkiä ja samalla ikuistivat ”Pikku-Koliksikin” kutsumansa jylhän kallion maisemia kankaalle. Nykyään Sarvikallion aluetta hoitava Uuvi kehittää sitä yhdessä Tuusulan kunnan kanssa. Sarvikallion arvokkaasta lakialueesta tuli luonnonsuojelualue Suomen itsenäisyyden l00-vuotisjuhlan kunniaksi Luontolahjani satavuotiaalle -kampanjan yhteydessä vuonna 2017.

Sarvikallion virkistysalue kuuluu Uuvin luontopääkaupunkikohteisiin.