Tietoa retkikohteesta

Varlaxuddenissa on kaksi pysäköintipaikkaa, eteläinen ja pohjoinen. Pohjoiselta pysäköintipaikalta lähtevä vaativa esteetön reitti johdattaa esteettömien palveluiden ohitse aina Fågelboetin tasaiselle kallioniemelle asti, ja sieltä voi ihailla komeasti aukeavaa merimaisemaa.

Eteläiseltä pysäköintipaikalta kulkee rantaan polku, jonka varrelta löytyvät käymälä ja puuvaja. Rantaan saavuttaessa voi asettua saman tien nauttimaan eväitä tulipaikoille, tai seikkailla kiveltä kivelle etsien omaa mielipaikkaansa. Jos matkaansa jatkaa vielä hetken, löytyy rannasta katos ja tulipaikka.

Eteläisen puuvajan luota haarautuu toinen polku, jota pitkin voi kulkea noin 300 metrin matkan Fågelboetin esteettömien palveluiden äärelle. Tämä polku ei kuitenkaan ole esteetön. Hyvällä onnella polun varrelta voi löytää marjoja ja sieniä koriinsa poimittavaksi. Fågelboetin lähellä metsässä on iso myrskyn tekemä aukko.

Ulkoilualueen rantavedet ovat kivikkoisia ja matalia, joten se ei sovellu veneily- tai melontakohteeksi.

Uuvin alue rajoittuu yksityisiin tontteihin, joiden rauhaa tulee kunnioittaa.

Alueelle johtava tie ja pysäköintipaikat aurataan talvisin ja polttopuuhuolto toimii myös talvisin. Alueella ei ole muuta talvikunnossapitoa kuten hiekoitusta.

Esteettömyys

Alueen pohjoisosan palvelut ovat esteettömiä, ja helppokulkuista reittiä pitkin pääsee Fågelboetin kallioniemeen aistimaan meritunnelmaa. Vaativa esteetön reitti on noin 350 metrin mittainen ja se johtaa Emäsalontien varresta Fågelboetin niemeen. Reitti on esteetön rannan tulipaikalle ja katokselle asti, josta se jatkaa vaativana esteettömänä reittinä Fågelboetin tasaiselle kallioniemelle asti. Kallioniemi soveltuu luonnostaan helppoon liikkumiseen. Reitin varrelle sijoittuvat esteettömät puuvaja, kuivakäymälä sekä jätepiste.

Alueen muut polut ovat kapeita luonnonpolkuja, jotka kulkevat kivikkoisessa ja kallioisessa maastossa. Niillä on jonkin verran korkeuseroja ja ne voivat olla märkinä liukkaita.

Lisätietoa

Emäsalossa sijaitsee myös toinen Uuvin kohde, Stornäsudden.