Tietoa retkeilijälle

Pysäköintipaikalta kulkee rantaan polku, jonka varrelta löytyvät käymälä ja puuvaja. Rantaan saavuttaessa voi asettua saman tien nauttimaan eväitä keittokatokseen tai tulipaikalle, tai istahtaa ottamaan aurinkoa lähimmälle kivelle. Puuvajan luota haarautuu polku, jota pitkin voi kulkea rantaa myötäillen noin 300 metrin matkan Fågelboetin kallioiselle niemelle ihailemaan paikalta komeasti aukeavaa merimaisemaa.

Pienellä metsäisellä alueella ei ole muita merkittyjä reittejä, mutta hyvällä onnella sieltä voi löytää marjoja ja sieniä koriinsa poimittavaksi. Myrsky on kaatanut alueelta vanhaa metsää, ja siellä on tehty myös luonnonhoitohakkuita, joilla turvataan metsän kehittyminen monimuotoisena ja retkeilyyn sopivana ympäristönä.

Ulkoilualueen rantavedet ovat kivikkoisia ja matalia, joten se ei sovellu veneily- tai melontakohteeksi.

Esteettömyys

Varlaxuddenilla ei ole esteettömiä palveluita. Alueella risteilee kapeita luonnonpolkuja, jotka kulkevat kivikkoisessa ja kallioisessa maastossa. Niillä on jonkin verran korkeuseroja ja ne voivat olla märkinä liukkaita. Ulkoilualue on kuitenkin pieni ja matkaa pysäköintipaikalta rantaan on vain noin 150 metriä.

Lisätietoa

Emäsalossa sijaitsee myös toinen Uuvin kohde, Stornäsudden.

Varlaxudden on eväsretkeilijän paratiisi aavan meren äärellä. Tervetuloa nauttimaan siitä ympäri vuoden!