Tietoa retkeilijälle

HUOM! Tulipaikka on toistaiseksi poissa käytöstä ilkivallan vuoksi.

Stornäsudden sopii veneilyn tai melonnan etappikohteeksi, tai maitse tultaessa päiväretkeilyyn. Alueella on myös mahdollisuus telttailla. Uuvin alue rajoittuu rannassa molemmin puolin yksityisiin kesähuvilatontteihin.

Stornäsuddenin pohjoispuolella kulkee 3,5 m syvä merkitty veneväylä, joten virkistysalue on hyvin saavutettavissa vesitse sekä veneilijöille että melojille. Rantautuminen onnistuu parhaiten alueen koillisosassa, mistä löytyy kiinnitysrenkaita. Viereisen veneväylän takia vene on kiinnitettävä hyvin.

Emäsaloon pääsee myös maanteitse, sillä sinne on siltayhteys mantereelta. Pysäköintialueelta lähtee kapea huoltotie, joka päästä löytyy infotaulu, käymälä ja puuvaja. Tulipaikka sijaitsee muutaman kymmenen metrin päässä pohjoisrinteessä, josta on hyvä näkymä vesialueelle.

Huoltoasema Gulf Emäsalo sijaitsee sillan vieressä, noin kilometrin päässä Stornäsuddenista lounaaseen.

Esteettömyys

Etäisyydet ulkoilualueen palveluiden välillä ovat hyvin pienet, mutta maaston kaltevuus, epätasaisuus ja huoltotien yli kulkeva ketju rajoittavat liikkumista jonkin verran.

Lisätietoa

Stornäsuddenilla käydessä kannattaa tutustua myös Uuvin toiseen Emäsalon kohteeseen, Varlaxuddeniin. Porvoon kaupungin suosittu Mäntysaaren ulkoilualue puolestaan sijaitsee noin 800 m päässä koillisessa.

Stornäsuddenin kala-apajat odottavat Sinua. Tervetuloa Stornäsuddenille!