Tietoa retkeilijälle

Veneväylän läheisyydessä sijaitseva Stora Fagerö on vain 6 km päässä Inkoon satamasta. Stora Fageröhön pääsee parhaiten pohjoiskärjen länsipuolelta, mistä löytyy laituri ja poijuja. Kesäkaudella monet veneilijät rantautuvat suoraan hiekkarannalle. Stora Fagerö on kuin luotu etenkin melojille: rantautuminen on helppoa, telttapaikkoja löytyy runsaasti ja mukavuutta lisää vielä hyvä palveluvarustus. Saaresta löytyvät infotaulu, keittokatos, tulipaikkoja polttopuineen, käymälöitä sekä kaivo. Kalastajat käyttävät usein Stora Fagerötä tukikohtanaan.

Esteettömyys

Stora Fagerö pehmeine hiekkarantoineen ei ole esteetön kohde. Tarjolla on kuitenkin hyviä palveluita sekä tasaisia, leveitä ja helppokulkuisia polkuja hieman ylempänä hiekkarannasta. Esimerkiksi matka laiturilta keittokatokselle on lyhyt, ja yhtä askelmaa lukuun ottamatta tasainen.

Lisätietoa

Jo muinaisista ajoista lähtien Stora Fagerö on kuulunut kirkolle. Uuvi on vuokrannut saaren pohjoisosan luonnonkauniine hiekkarantoineen Inkoon seurakunnalta, joka omistaa edelleen suurimman osan saaresta. Saaressa toimii myös seurakunnan leirikeskus.

Noin 3 km päässä lännessä, Jakobramsjön saaren itäpuolella sijaitsee kesäravintola ja -kahvila Marine Jakobshamn.

Alue on luonnonsuojelullisesti arvokas ja kuuluu Natura-suojelualueverkostoon.