Tietoa retkikohteesta

Lauttasaaressa on kaksi uimarantaa: lännessä Kasinonrantanakin tunnettu Lauttasaaren uimaranta Hevosenkenkälahdessa ja eteläkärjen Itälahdessa Veijarivuoden uimaranta. Muista tarkastaa uimavesien laadun ajantasainen tieto!

Vattuniemen eli eteläkärjen edustalla on kaksi pikkuluotoa, joista toiselle pääsee kävellen. Läheiseen saareen, Sisä-Hattuun, joutuu kahlaamaan, sillä maayhteys on avoinna vain silloin, kun meriveden korkeus on 30 senttimetriä alle keskikorkeuden. Sisä-Hattu on suosittu paikka taimenen uisteluun ja lintujen tarkkailuun. Lauttasaaren silta on tunnettu silakanonkimispaikka.

Myllykallio on kalliometsäinen alue, jolta löytyy myös muinaista Litorinameren rantaa. Myllykallion laella sijaitsevasta lintutornista on hyvät näkymät merelle joka suuntaan.

Alueen ajankohtaiset tiedot löytyvät alueen ylläpitäjän sivuilta.

Reitit

Lauttasaaren kävely:
Lauttasaaren kävelyreitti kulkee kauniiden rantojen sekä Myllykallion kautta. Se on pituudeltaan noin 6,7 km. Reitti kulkee rannoilla helppokulkuisia polkuja pitkin. Myllykallion osuus on osittain kalliota, jossa ei mene polkuja, joten se ei sovellu lastenrattaiden kanssa kuljettavaksi. Reitin voi kulkea haluamassaan järjestyksessä tai vain osan siitä. Reitin mobiilikartan ja luontopolkuopasteet löytyvät Citynaturen-sivuilta.

Lauttasaaren ympäri -pyöräilyreitti:
Koko saaren pääsee kiertämään ympäri rantoja pitkin. Reitin pituus on noin 10,3 km. Reitin mobiilikartan ja luontopolkuopasteet löytyvät Citynaturen-sivuilta.

Esteettömyys

Alueella ei ole esteettömiä palveluita, mutta osa alueen teistä ja poluista on helppokulkuisia.

Lisätietoa

Lauttasaaren rannassa toimii kahvila.

Särkiniemessä on kahvilaravintola.

Lauttasaaren sillan kupeessa on kahvila.