På Drumsö finns två badstränder. I väster vid Hästskoviken ligger Drumsö badstrand även känd som Casinostranden och vid sydspetsen i Itälahti ligger Skojarbergets badstrand. Aktuell information om badvattenkvaliteten finns här.

Utanför Hallonnäs, det vill säga sydspetsen, ligger två små kobbar. Till den ena av dem kan man gå. Till den närliggande holmen, Inre Hatten, är man tvungen att vada eftersom landförbindelsen endast är öppen när havsvattenståndet är 30 centimeter under den genomsnittliga havsnivån. Inre Hatten är en populär plats för öringsfiske med drag och fågelskådning. Drumsöbron är känd för strömmingsmete.

Kvarnberget är ett bergigt område med skog där man också kan bekanta sig med det forntida Littorinahavets strand. Från fågeltornet på Kvarnbergets krön har man bra utsikt till havs i alla riktningar.

Promenera till Drumsö:
Vandringsleden på Drumsö går via Kvarnberget och många vackra stränder. Den är cirka 6,7 km lång. Leden går på stränder längs lättframkomliga stigar. Kvarnbergsetappen består delvis av berg utan stigar så den lämpar sig inte för barnvagnar. Man kan gå leden i vilken riktning som helst eller välja att endast gå en del av den. Mobilkarta och informationstavlor för leden finns på webbsidan Citynature.

Cykelrutten Drumsö runt
Det går att ta sig runt hela ön längs stränderna. Leden är cirka 10,3 km lång. Mobilkarta och informationstavlor för leden finns på webbsidan Citynature.

Området saknar tjänster för rörelsehindrade men en del av områdets vägar och stigar är lättframkomliga.

Det finns ett café vid stranden på Drumsö, ett vid badstrand och ett vid Drumsö bro.