Löydä oma polkusi.

Uudenmaan ulkoilukohteet

Valinnan helppoutta ja lukemattomia mahdollisuuksia – täältä löydät kootusti tietoja Uudenmaan monipuolisista ulkoilukohteista. Mukana on Uudenmaan virkistysalueyhdistys Uuvin, Espoon, Helsingin, Kirkkonummen, Sipoon, Vantaan ja Vihdin sekä Metsähallituksen kohteita.

Ulkoilukohteiden joukosta löytyy niin sisämaan metsiä ja järviä kuin kalliosaaria ja hiekkarantoja meren ääreltä. Alueet erilaisine palveluineen sopivat monenmoiseen ulkoiluun ja tekemiseen, makkaranpaistosta polkujuoksuun.

Katso kohteet kartalla

Raitista ilmaa ja hiippalakkien vilahduksia

Meneillään on vuoden pimein aika ja voi olla, että retkelle lähtöön kaipaa nyt jotain pientä ekstrakipinää. Alle listasimme ulkoilukohteita, joissa pääsee raittiin ilman lisäksi nauttimaan esimerkiksi savusaunan löylyistä tai pullakahveista. Suosituksista löytyy myös rauhallisia kohteita, joiden maisemissa voi hyvin kuvitella hiippalakkien vilahtavan ja kulkusten helähtävän.

Lumihiutaleella varustettujen kohteita huolletaan myös talvisin ja pysäköintialueet aurataan. Hiihtoikonilla merkityillä kohteilla ainakin osa reiteistä tehdään laduiksi lumitilanteen salliessa. Monien alueiden reiteillä ei ole varsinaista talvikunnossapitoa, mutta lumi tamppautuu retkeilijöiden jalkojen alla tehden poluista kuljettavia. Suojasään ja pakkasen vaihtelu kuitenkin jäädyttää tampatut polut liukkaiksi, joten talviretkelle kannattaa lähteä avoimin mielin ja tarkoin jaloin.