Tietoa retkikohteesta

Keskuspuiston halkaisee kahtia Finnoontie. Puiston itäpuolella ovat ahkerimmin käytetyt ulkoilureitit Suvelasta ja Kuuriinniitystä Puolarmetsään, Olariin sekä Henttaalle. Finnoontien länsipuolella olevan Keskuspuiston tärkein reitti kulkee Vanttilan ja Latokasken välillä.

Valtaosa Keskuspuistosta on mustikanvarpujen peittämää kangasmetsää sekä kuivempia kalliomänniköitä ja -selänteitä, joiden lomassa on lehtomaisia kankaita sekä reheviä lehtoja ja korpia.

Luontoelämysten lisäksi Keskuspuisto kutsuu ulkoilemaan ja liikkumaan. Puiston maasto sopii erinomaisesti kävelyyn, lenkkeilyyn, pyöräilyyn, hiihtämiseen sekä suunnistukseen. Syksyisin voi lähteä sieni- ja marjaretkelle koko perheen voimin.

Maastopyöräilyä voi harrastaa valmiita polkuja pitkin. Muista ottaa huomioon muut puistossa liikkujat.

Talvella kuntoratoja ja monia ulkoilureittejä pitkin kulkevat hiihtoladut, joista osa on valaistu.

Alueen ajankohtaiset tiedot löytyvät alueen ylläpitäjän sivuilta.

Reitit

Alueella on ulkoilureittejä ja kuntoratoja.

Luontopolku Tikankierros 3 km
Keskuspuiston Tikankierroksen pituus on noin 3 km, mutta siitä voi helposti kulkea vain osan. Luontopolku on viitoitettu. Tikankierroksen reitti seuraa vanhoja metsäpolkuja ja on paikoin vaikeakulkuinen. Kosteimmissa paikoissa on kuitenkin pitkospuita helpottamassa kulkua.

Luontopolulle voit ottaa mukaan Tervetuloa Keskuspuiston Tikankierrokselle –esitteen.

Esteettömyys

Alueella ei ole varsinaisia esteettömiä palveluita mutta ulkoilureitit ovat helppokulkuisia. Luontopolku on paikoin vaikeakulkuinen.