Tietoa retkikohteesta

Laajalahden luonnonsuojelualue koostuu suurimmaksi osaksi avovedestä. Alueeseen kuuluu myös laaja ruovikkoalue sekä rantalehtoja ja -niittyjä. Laajalahti on tärkeä runsaalle pesimälinnustolle sekä alueella muuttomatkoillaan huhti-toukokuussa ja elo-syyskuussa levähtäville tuhansille linnuille. Alueen tarkoituksena on paitsi suojella matalaa merenlahtea myös mahdollistaa alueen käyttö luontoharrastukseen. Villa Elfvikin luontotalon lähistöllä kulkevalla luontopolulla voi oppia linnuista ja muistakin luonnon ihmeistä.

Alueella on kaksi lintutornia, Villa Elfvikin lintutorni ja Maarinlahden torni. Niiden välillä pääsee kätevästi liikkumaan alueen polkuja pitkin.

Lintujen suojelun takia liikkuminen on sallittu vain merkityillä poluilla sekä Villa Elfvikin lähialueella, joka ei kuulu suojelualueeseen. Laajalahden ollessa jäässä liikkuminen on sallittu koko luonnonsuojelualueella. Alueella ei saa marjastaa tai sienestää. Laiduntavia eläimiä ei saa häiritä tai ruokkia.

Laajalahden luonnnonsuohjelualueen ohjeet ja säännöt.

Ajankohtaiset Laajalahden luonnonsuojelualueeseen liittyvät tiedotteet on myös syytä tarkastaa ennen retkeä.

Reitit

Luonnon helmassa – luontopolku 700 m. Polku lähtee Villa Elfvikistä. Polku on teemoitettu usealla tavalla.

Laajalahden luontopolku 2,9 km. Polulle pääsee sekä Villa Elfvikstä että Otaniemestä.

Esteettömyys

Villa Elfvikistä lähtevä 700 metrin pituinen Luonnon helmassa -luontopolku on esteetön. Villa Elfvikin lintutorniin on ramppi. Villa Elfvikissä on esteetön WC.

Muut alueen palvelut ja reitit eivät ole esteettömiä. Suuri osa Laajalahden luontopolusta on pitkospuupolkua.

Lisätietoa

Espoon kaupunki ylläpitää luonnonsuojelualueen laidalla monipuolista Espoon luontotalo Villa Elfvikiä.

Espoon Rantaraitti kulkee osittain Laajalahden luonnonsuojelualueen läpi.