Tietoa retkikohteesta

Kallion laella on kolmekymmentä metriä pitkä tunneli, jolla on kaksi suuaukkoa. Länsirinteessä on vierekkäin kaksi kallioon koverrettua luolaa. Niiden luota ylös vuoren laelle johtaa kallioon louhittu seitsemän metriä syvä, henkeäsalpaavan ahdas rotko, jonka leveys on paikoin vain vähän toista metriä. Luolien katosta ja juoksuhautojen seinämistä voi irrota lohkareita, joten niihin ei pidä mennä. Rakennelmat ovat muinaismuistolain suojelemia.

Mustavuoressa risteilee paljon polkuja, ja hyvinä lumitalvina alueella ylläpidetään latuja Helsingin kaupungin toimesta. Latujen ajankohtainen tilanne.

Alueen ajankohtaiset tiedot löytyvät alueen ylläpitäjän sivuilta.

Reitit

Mustavuoren polku: Metsässä kiertävä polku on 2,5 km pituinen. Reittiä ei ole merkitty maastoon. Reitin mobiilikartan ja luontopolkuopasteet löytyvät Citynaturen-sivuilta. Reitti kulkee osittain leveää ulkoilutietä pitkin, mutta metsässä polku on paikoitellen kapea, joten sitä ei voi kulkea lastenrattaiden kanssa.

Muista olla luolien ja rotkojen läheisyydessä erittäin varovainen, koska maastossa ei ole suojakaiteita. Luolien katosta ja juoksuhautojen seinämistä voi irrota lohkareita, joten niihin ei pidä mennä. Maastossa liikkuminen tapahtuu jokaisen omalla vastuulla. Luolien lähistöllä lapsia ei tule yksin päästää polun ulkopuolelle.

Esteettömyys

Alue ei ole esteetön, mutta ulkoilualueen reitit ovat helppokulkuisia.