Tietoa retkikohteesta

Pajamäen ja Talin alueet ovat pullollaan arvokkaita kohteita sekä luontoarvojen että historiansa vuoksi. Pajamäen taisteluhaudat kiertävät Patterimäen kalliota, jossa on bunkkereita ja varastoluolia. Se on yksi parhaiten säilyneistä maalinnoitusketjun kohteista Helsingissä.

Pajamäen ja Talin virkistysalueita voi lähestyä monesta suunnasta, ja lähistön pysäkeille pääsee lukuisilla bussilinjoilla.

Alueella on talvisin hiihtolatuja. Latujen ajankohtainen tilanne.

Alueen ajankohtaiset tiedot löytyvät alueen ylläpitäjän sivuilta.

Reitit

Patterimäen luontopolku kulkee Patterimäen ympäri ja tekee koukkauksen kukkulan huipulle. Luontopolun pituus on reilu kilometri ja se on helposti yhdistettävissä Mätäjoen ja Talinpuutarhan kierroksen kanssa. Reitti on helppokulkuinen ja sopii esimerkiksi lastenvaunuilla kuljettavaksi. Luontopolun tarkemmat tiedot.

Mätäjoen ja Talinpuutarhan kierros: Tämä 1,8 km pituinen virkistysreitti alkaa Strömberginpuistosta, Helsingin ainoan luonnonvaraisen vesiputouksen kohdalta. Mätäjoen ja Talinpuutarhan kierros on Patterimäen luontopolun tapaan helppokulkuinen reitti myös lastenrattaiden tai pyörätuolin kanssa liikkuville. Luontopolun tarkemmat tiedot.

Esteettömyys

Mätäjoen ja Talinpuutarhan kierros sopii pyörätuolin kanssa liikkuville.