Tietoa retkikohteesta

Pihlajasaaret on saariryhmä, jonka muodostavat Itäinen Pihlajasaari, Läntinen Pihlajasaari, Vadelmakupu sekä joukko pieniä luotoja. Saarten luontoon ja historiaan voi tutustua noin kahden kilometrin mittaisella luontopolulla.

Molemmissa saarissa on keittokatokset. Pihlajasaarilla on monia hyviä uimapaikkoja ja -rantoja. Saarelta löytyy myös naturistiranta.

Pihlajasaaren ulkoilualueella voi telttailla vain Itäisessä Pihlajasaaressa sijaitsevalla telttailualueella, viikonloppuisin perjantaista klo 12.00 maanantaihin klo 12.00 asti.

Venesatamassa aisapaikkoja 24 ja poijupaikkoja 21 sekä septitankin tyhjennyslaite. Satamamaksu yöpyviltä veneiltä 15 e/ vrk. Päivävieraille maksuton.

Pihlajasaaren linnusto on monipuolinen. Luodot ovat pesintäkauden 1.4.–15.8. rauhoitettuja. Maihinnousu on tällöin kielletty.

Ajantasainen tieto uimavesien laadusta löytyy täältä.

Alueen ajankohtaiset tiedot löytyvät alueen ylläpitäjän sivuilta.

Reitit

Pihlajasaaren luontopolku 2,8 km: Luontopolku kulkee sekä läntisellä että itäisellä saarella.
Läntisen saaren osuuden pituus on 1,8 km ja itäisen saaren osuuden pituus 1 km. Polku sisältää vaikeakulkuisia kallio-osuuksia, joita ei ole merkitty maastoon. Huomioithan, että kalliot ovat sateella liukkaita. Kallio-osuudet voi halutessaan jättää väliin ja kulkea vain polkuja pitkin.

Esteettömyys

Alue ei ole esteetön, mutta osa reiteistä on helppokulkuisia.

Lisätietoa

Pihlajasaaren saunaa voi vuokrata.

Alueella toimii Ravintola Pihlajasaari.