Tietoa retkikohteesta

Noin puolet Pentalasta on Espoon kaupungin omistuksessa. Koillisrannalla sijaitsevaan Saaristomuseon laituriin pääsee kesäisin reittiveneellä.

Omille veneille on Saaristomuseon laiturissa 10 laituripaikkaa. Kiinnittyminen on sallittu 4 tunnin ajan. Yöpyminen laiturissa tai saaressa ei ole sallittua.

Pentalan luonnonsuojelualue asettaa saaren käytölle rajoituksia. Tulenteko ja tupakointi on Pentalassa kielletty. Diksandin hiekkarannalle rantautuminen moottorialuksella ei ole sallittua. Hiekkaranta sopii kuitenkin melojille rantautumiseen.

Oivallisia pulahduspaikkoja ovat Diksandin hiekkaranta ja Pentalanjärven koillispää.

Reitit

Luontopolku noin 2,3 km.

Esteettömyys

Saaristomuseon piha-alue ja osa rakennuksista ovat esteettömiä. Muuten saaren polut ovat kapeita ja kivikkoisia sekä juurakkoisia.

Lisätietoa

Pentalan saaressa merellinen Espoo näyttää parhaat puolensa. Saaristomuseossa tutustutaan saaristoelämän moniin puoliin: asumiseen, työntekoon, huvilaelämään ja vapaa-ajan viettoon. Saaristomuseon museoalueen muodostavat yli kymmenen erilaista rakennusta. Niistä vanhin, kalastajatorppa, on rakennettu 1790-luvun alussa. Saarella sijaitsee myös Saaristoravintola Paven.