Tietoa retkikohteesta

Vuosaarenhuipun pysäköintipaikan yhteydestä löytyy kaksi opaskonttia, jotka tarjoavat tietoa alueesta. Lisäksi pysäköinnin infotauluja, käymälä sekä pöytiä esim. eväiden syömiseen. Pysäköintipaikalta on 800 metrin mittainen viitoitus luontopolkujen alku- ja päätöspisteisiin, jossa kohoaa luonnonkivistä ladottu keinotekoinen sola. Sola on vain ihailua varten eikä sen seinämät kestä kiipeilyä.

Vuosaarenhuipulla on monipuolinen luonto ja alueella pesii useita lintulajeja. Jotta linnut ja eläimet saisivat olla mahdollisimman rauhassa, on alueella suositeltavaa liikkua vain luontopolkuja pitkin.

Pyöräily ei useista syistä sovellu Vuosaarenhuipulle. Monet reitit ovat kapeita ja kivisiä. Kulumisen takia maa valuu herkästi varsinkin jyrkissä kohdissa eikä polkuja ole helppo korjata. Pyöräily on kielletty luontopoluilla.

Reitit

Alueella on kaksi luontopolkua.

Jukan jäljillä 1,3 km: Reitti kuljettaa kulkijansa tutustumaan avariin näkymiin Vuosaarenhuipun korkeimmalata kohdalta. Reitti sisältää paljon korkeuseroja ja polut ovat paikoin jyrkät ja kiviset.

Pirjon polku 1,1 km: Reitti kuljettaa kulkijansa läpi jylhän solan ja kukkivien niittyjen. Reitti on melko tasainen ja helppokulkuinen.

Esteettömyys

Alueella on sekä helposti kuljettavia huoltoteitä että kivisiä ja kapeita polkuja.