Tietoa retkeilijälle

Aivan Byön saaren edustalla kulkee merkitty veneväylä. Bockhamnin salmen suu on yllättävän kapea, eikä sitä välttämättä huomaa, jos ei tiedä tarkkaan paikan sijaintia. Sisälahdelle vievässä salmessa syvyys on noin 3-4 metriä. Itse Bockhamnin lahti on hieman matalampi (n. 2-3 metriä syvä keskiosastaan), mutta liejuisen ja pehmeän pohjan takia useimmilla köliveneillä pääsee turvallisesti lahdelle. Ulkoilualue koostuu kahdesta pienestä maapalstasta lahden molemmin puolin ja laiturit helpottavat niihin rantautumista. Kanooteille löytyy myös sopivan matalat rannat.

Lisätietoa

Saaressa oli 1990-luvulle asti vakituista asutusta, mutta tätä nykyä Bockhamnin ympäristön huviloissa asuu kesäasukkaita. Bockhamnin sisälahti on vanhojen karttatietojen perusteella kautta aikain ollut tunnettu suojasatama. Nykyäänkin se on veneilijöiden keskuudessa Suomenlahden suosituimpia etappikohteita, johon suunnataan pitämään taukoa, yöpymään ja seurustelemaan toisten veneilijöiden kanssa.

Esteettömyys

Alueella ei ole esteettömiä palveluita.

Jos suunnittelet vene- tai melontaretkeä Helsingin suunnalta itään tai päinvastoin, älä missaa Bockhamnia! Tervetuloa Bockhamniin!