Tietoa retkikohteesta

Pähkinäpolun varrella on muutama levähdyspenkki, kaksi pöytä-penkkiyhdistelmää, laituri Kurkistonjärven rannassa ja havainnointilava Kalljärven luhdassa.

Eerikinpolku kertoo Koski-Navalan alueen historiasta, luonnosta ja nykypäivästä. Alueella on suojeltuja rakennuksia ja kulttuurimaisemaa sekä luonnonsuojelukohteita. Alue on pääosin Kirkkonummen kunnan omistama.

Polut on tarkoitettu ainoastaan kävelyyn, ei maastopyörällä eikä moottoriajoneuvoilla ajamiseen. Pysy merkityillä reiteillä ja kunnioita myös luontoa ympärilläsi. Rakennuksissa on asukkaita ja toimintaa, älä mene piha-alueille!

Alueen ajankohtaiset tiedot löytyvät alueen ylläpitäjän sivuilta.

Reitit

Pähkinäpolku 4,4 km:
Polku lähtee Eerikinkartanon Suola-aitalta. Polku kulkee Haapajärven, Kurkistonjärven ja Kalljärven rantojen ja metsien kautta ja päätyy takaisin Suola-aitalle. Polun varrella on 19 kohdeopastetta. Pähkinäpolku on merkitty sinisillä paaluilla.

Eerikin polku:
Aloituspiste on Eerikinkartanon pihapirissä, mutta reitin voi yhtä hyvin kulkea myös Navalan suunnasta.
Reitti kulkee polkuja ja pikkuteitä pitkin Haapajärven rantamilla Eerikinkartanon ja Navalan kartanon välisessä maastossa. Polku on merkitty punaisilla paaluilla.

Esteettömyys

Polut ovat helppokulkuisia mutta eivät esteettömiä. Pähkinäpolku on muutamassa jyrkässä kohdassa vaativa. Kosteissa kohdissa on pitkokset tai murskepohjustus, parissa jyrkässä kohdassa on puuportaat.

Lisätietoa

Alueella sijaitsee Eerikinkartano.