Tietoa retkikohteesta

Keravanjärvelle on helppo tulla, sillä valtatieltä nro 25 on matkaa vain 1,5 km. Pysäköintipaikan läheisyydestä löytyvät infotaulu ja käymälä.

Keravanjärven hiekkaranta, josta löytyy myös Uimarin ohjeet -infotaulu pelastusrenkaineen, on tarkoitettu vain ihmisten uimiseen. Koirille soveltuva uintipaikka löytyy Uuvin alueen eteläisimmältä niemeltä (merkitty karttaan). Niemen kärjessä ranta ei ole samanlainen hiekkaranta kuin ihmisten uimapaikalla vaan kärjestä voi etsiä sopivan kohdan, josta koira pääsee veteen. Koiran on oltava kytkettynä myös uidessaan.

Keravanjärvellä on luonnonsuojelualue, jossa kulumisen ehkäisemiseksi ja luontoarvojen säästämiseksi on suotavaa liikkua vain pääreiteillä. Luonnonsuojelualueella telttailu on kielletty, mutta muualla Keravanjärven virkistysalueella telttailu on sallittu (katso luonnonsuojelualueen raja kartasta).

Alueelle johtava tie ja pysäköintipaikka aurataan talvisin.

Esteettömyys

Keravanjärvellä ei ole varsinaisia esteettömiä palveluita. Pysäköintipaikalta pääsee kuitenkin varsin tasaista ja leveää hiekkatietä ranta-alueelle, jonne on matkaa n. 200 m. Ranta-alue on hiekkainen ja pehmeä.

Lisätietoa

Alueen metsissä on erityisen vankka liito-oravakanta, ja siellä voi myös tavata vanhalle metsälle tyypillisiä lintulajeja, kuten peukaloista ja mustapääkerttua. Rannan tuntumassa viihtyvät kuikka ja laulujoutsen.