Tietoa retkikohteesta

Luukin ulkoilualueella on runsaasti merkittyjä reittejä. Niistä pisin vie kulkijansa poikkeamaan seitsemän lammen rantaan, ja muutamilta rannoilla löytyy myös keittokatoksia eväiden lämmitykseen.

Virkistyskalastus on sallittu alueen lammilla ja järvillä, joissa on luonnonvarainen kalakanta. Kaitalammen ja Halkolammen kalapaikoilla voi pyytää kirjolohta ym. jalokalaa Luukin kalastuskunnan luvalla.

Luukinjärvellä päärakennuksen läheisyydessä on uimaranta, jossa on hiekkapohja.
Talvella alueen reitit ovat hiihtolatuina.

Reitit

Luukissa on viitoitettuja reittejä, joista 15 km on kivituhkapintaisia ja 7 km luonnonpohjaisia. Talvella reitit palvelevat perinteisen hiihtotyylin latuina.

Luukkaan luontopolku:
Valittavana on kaksi polkuvaihtoehtoa: 9 km pitkä ja 6 km pitkä polku. Alkumatka on molemmilla poluilla yhteinen. Matkalla kulkijaa ohjaavat käpytunnuksella varustetut luontopolkuviitat ja kullakin kohteella numeroitu kohdetaulu. Reitti kulkee ulkoilupolkuja pitkin ja on muutamia jyrkkiä mäkiä lukuun ottamatta helppokulkuinen. Polku antaa tietoa Luukin alueen metsäluonnosta, sen hoidosta ja suojelusta sekä kertoo myös alueen paikallishistoriasta.

Esteettömyys

Alue ei ole esteetön. Suurin osa alueen reiteistä on kovapohjaisia ulkoilureittejä, mutta niillä on myös jyrkkiä mäkiä.

Lisätietoa

Luukin kartanossa toimii kahvila, josta voi vuokrata alueella olevaa saunaa.

Luukissa on myös matkailuvaunualue.

Luukki kuuluu Nuuksion järviylängön ulkoilukohteisiin, joita ovat myös Vaakkoi, Salmi, Yli-Takkula, Karjakaivo, Kattilajärvi, Pirttimäki, Oittaa, Sorlammen luontopolku sekä Nuuksion kansallispuisto.