Tietoa retkikohteesta

Salmen alueelta löytyy useita merkittyjä ulkoilureittejä, pituudeltaan alle parista kilometristä kymmeneen kilometriin. Hyvinä lumitalvena alueelle vedetään ladut.

Reittien varsilla on useita taukopaikkoja ja keittokatoksia vapaasti käytettävissä.

Reitit

Kivituhkapintaisia viitoitettuja ulkoilureittejä 24 km, , soveltuvat myös polkupyörä- ja pyörätuolikäyttöön, luonnonpohjaisia polkuja talvella latuina 3 km, 4 km, 6 km ja 10 km

Salmen luontopolut

Kartanotontun kierros
Kartanotontun kierros on 1,5 km pitkä ja merkitty oranssilla. Se kiertää monenlaisissa luontotyypeissä, joista jokaisella asuu oma satuolentonsa. Matkan varrella on myös touhukenttiä, uimaranta ja makkaranpaistopaikka. Polku päättyy ulkoilumajan takana sijaitsevalle leikkikentälle.

Paavon polku
Paavon polku (1,6 km) on merkitty sinisellä. Se kiertää ranta-, niitty- ja metsämaisemassa. evästelypaikka Lammasniemessä. Paavon polku on suunnattu koululaisille, perheille ja vanhemmalle väelle. Se on kohtuullisen lyhyt ja helppo ja sopii myös hitaammin kulkeville.

Tapion taival
Tapion taival on noin 10 km pitkä ja merkitty vihreällä. Polun voi kulkea kokopitkänä tai Iso-Parikkaan kohdalta oikaisten. Tapion taival kiertää metsä-, suo- ja rantamaisemassa. Nuotio- ja uimapaikat ovat Iso-Parikkaan ja Pikku-Parikkaan rannalla. Tapion taival on tarkoitettu kaikenikäisille reippaille ja hyväkuntoisille kävelijöille, ja se on kauttaaltaan helppokulkuinen.

Esteettömyys

Reitit kulkevat pääosin kovapohjaisia ulkoilureittejä/latupohjaa pitkin, mutta maasto on mäkistä, ja osa mäistä on pitkiä ja jyrkkiä.

Lisätietoa

Salmen ulkoilualueella palvelee kahvila Nuuksion pohjoinen portti. Salmijärven rannalla ulkoilijoita palvelee tilaussauna takkatupineen ja rantasauna, josta talvella pääsee päivittäin avantoon vilvoittelemaan. Alueella on myös matkailuvaunualue.

Salmi kuuluu Nuuksion järviylängön ulkoilukohteisiin, joita ovat myös Luukki, Vaakkoi, Yli-Takkula, Karjakaivo, Kattilajärvi, Pirttimäki, Oittaa, Sorlammen luontopolku sekä Nuuksion kansallispuisto.