Tietoa retkikohteesta

Palakoski on helppo löytää. Alue sijaitsee n. 9 km päässä Veikkolasta vanhan Turuntien kupeessa, ja viimeiset 5 km ajetaan hyväkuntoista hiekkatietä pitkin. Uuvin alueella olevalta pysäköintipaikalta löytyvät myös alueesta kertova infotaulu ja käymälä.

Alueeseen pääsee parhaiten tutustumaan Palakoskenkierroksella. Se vie kulkijansa yli kolmen maisemakallion, pitkin vehreää Palokosken vartta ja Palojärven rantaa. Kierros on 4,3 km pituinen, oranssilla värillä merkitty ympyräreitti, jonka lähtö- ja paluupiste on pysäköintipaikka. Palakosken kierros on vaativa reitti (Vaativa reitti), joka kulkee pitkin kapeaa, ajoittain juurakkoista ja kivikkoista päällystämätöntä metsäpolkua pitkin. Reitin varrella on jyrkkiä korkeuseroja. Kalliot ovat liukkaita märkinä. Palakoskenkierrokselta voi kiivetä portaita pitkin Mummusalin näköalakalliolle, jonne on viitoitus reitin varrelta.

Mummusalin näköalakalliolle on myös viitoitettu suora reitti pysäköintipaikalta. Reitti on 1 km pituinen ja pinkillä värillä merkitty. Taukopaikalta avautuu maisema ilta-auringon suuntaan kohti Palojoen laaksoa. Reitti on keskivaativa
(Keskivaativa reitti), alun tieosuuden jälkeen reitin metsäpolku on kapea ja ajoittain kivikkoinen ja juurakkoinen. Matkalla on pieniä korkeuseroja mutta ei jyrkkiä nousuja tai laskuja. Näköalapaikalta voi laskeutua jyrkkää mäkeä ja portaita pitkin ihailemaan sen juurella virtaavaa Palokoskea.

Mummusalin kallioseinämällä on vanhoja porahakoja, joiden iästä, kunnosta tai käyttöturvallisuudesta Uuvilla ei ole tietoa eikä porahakojen käyttöä voida suositella.

Alueelle johtava tie ja pysäköintipaikka aurataan talvisin.

Esteettömyys

Alueella ei ole esteettömiä palveluita. Palakosken reitit ovat kapeita metsäpolkuja, jotka ovat paikoin kallioisia, juurakkoisia ja kivisiä. Kaikilla reiteillä on korkeuseroja, myös lyhimmällä ja helpoimmalla reitillä.