Tietoa retkeilijälle

Pikku Leikosaaren (merikartassa Lilla Lekholmen) sijainti on loistava vaikkapa pientä iltaveneilyä tai -melontaa ajatellen. Saari on veneväylien varrella, ja Puotilan tai Vuosaarenlahden venesatamasta matkaa on noin 6 kilometriä. Vesilläliikkujan tulee kuitenkin huomioida, että vaikka saari onkin sisäsaaristossa, sinne päästäkseen on ylitettävä pieniä selkiä.

Veneilijöitä varten on sijoiteltu runsaasti kiinnitysrenkaita ympäri saarta, eteläkärkeä lukuun ottamatta. Lisäksi itäpuolella on muutama poiju. Osa kiinnittäytymispaikoista on viettävällä kalliolla, joten paikoin tarvitaan ketteryyttä ja reipasta mieltä. Saaren kaakkoisranta on varsin syvä. Huomioithan, että itäpuolella oleva uimalaituri ei ole kiinnittäytymistä ja maihinnousua varten. Melojien rantautumista varten saaressa on tarjolla myös matalia kalliorantoja.

Kävijöitä palvelee useampi tulipaikka ja polttopuut löytyvät itärannalta. Käymälä on keskellä saarta ja infotaulu laiturin läheisyydessä.

Esteettömyys

Saaren pinnanmuodot ovat vaihtelevia, kallioilla on korkeuseroja ja kulkureitit ovat osin kaltevia. Lisäksi kalliot voivat märkinä olla varsin liukkaita.

Sympaattinen kalliosaari kutsuu Sinut pienelle iltaveneily- tai melontaretkelle. Tervetuloa Pikku Leikosaareen!