Tietoa retkikohteesta

Pikku Leikosaari (merikartassa Lilla Lekholmen) sopii hyvin kohteeksi melontaretkelle tai esimerkiksi pienelle iltaveneilylle. Saari on veneväylien varrella, ja Puotilan tai Vuosaarenlahden venesatamasta sinne on matkaa noin 6 kilometriä. Vesilläliikkujan tulee kuitenkin huomioida, että vaikka saari onkin sisäsaaristossa, sinne päästäkseen on ylitettävä pieniä selkiä.

Veneilijöitä varten on sijoiteltu runsaasti kiinnitysrenkaita ympäri saarta, eteläkärkeä lukuun ottamatta. Lisäksi itäpuolella on muutama poiju. Osa kiinnittäytymispaikoista on viettävällä kalliolla, joten paikoin tarvitaan ketteryyttä ja reipasta mieltä. Saaren kaakkoisranta on varsin syvä. Huomioithan, että itäpuolella oleva uimalaituri ei ole kiinnittäytymistä ja maihinnousua varten. Saaressa on myös matalia kalliorantoja, jotka sopivat hyvin melojien rantautumiseen.

Pikku-Leikosaaren sauna on auki ympäri vuoden ja toimii itsepalveluperiaatteella. Saunavuoron voi varata kirjaamalla saunavuorovihkoon, joka löytyy saunan seinässä olevasta postilaatikosta. Huomiothan, että kiukaalle ei saa käyttää merivettä, koska se ruostuu meriveden vaikutuksesta erittäin nopeasti käyttökelvottomaksi. Tuo mukanasi makeaa vettä löylyvedeksi. Tutustu Uuvin saunasääntöihin.

Kävijöitä palvelee useampi tulipaikka ja polttopuut löytyvät itärannalta. Käymälä on keskellä saarta ja infotaulu laiturin läheisyydessä.

Esteettömyys

Saaren pinnanmuodot ovat vaihtelevia, kallioilla on korkeuseroja ja kulkureitit ovat osin kaltevia. Lisäksi kalliot voivat märkinä olla varsin liukkaita.