Onko teidänkin organisaatiossanne se aika vuodesta, kun ajatukset suuntaavat kohti kevään, kesän tai syksyn tyhypäivää ja jotain tekemistä pitäisi keksiä? Keilailu, jousiammunta, huvipuistopäivä – kaikkea on kokeiltu jo ainakin kerran. Miltä tänä vuonna kuulostaisi päivä luonnossa hyvää tehden?

Tarjoamme mahdollisuuden yhteiskuntavastuustaan huolehtiville organisaatioille osallistua merkittävään työhön luonnon monimuotoisuuden hyväksi. Haemme innokkaita talkoolaisia haitallisten vieraskasvilajien torjuntaan Kopparnäs-Störsvikin virkistysalueelle Inkoon ja Siuntion rajalle. Kopparnäs-Störsvik on ainutlaatuisen suuri yhtenäinen merenranta-alue, joka on yhdistelmä upeita kalliorantoja, arvokasta saaristoluontoa, kauniita maisemia ja värikästä historiaa. Talkoolaiset pääsevät kitkemään käsityökaluin kurtturuusua ja komealupiinia. Talkoopäivään kuuluvat tietenkin eväät, jotka Uuvi tarjoaa. Talkoolaisilla on mahdollisuus käyttää myös alueella olevaa pientä saunaa.

Talkootunnit kirjataan osaksi Vieraslajien hallinta virkistysalueilla -hanketta, jolla tavoitellaan näkyviä tuloksia vieraslajien torjunnan osalta useilla Uuvin alueilla eri puolilla Uuttamaata.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset:
Suunnittelija Juuso Hämäläinen, p. 050 442 7054, juuso.hamalainen@uuvi.fi

Uudenmaan virkistysalueyhdistys Uuvi luo monipuolisia mahdollisuuksia luonnossa virkistäytymiseen, liikkumiseen ja harrastamiseen, sekä noin 40 virkistysalueensa verkostolla että viestimällä muiden toimijoiden tarjoamista ulkoilumahdollisuuksista. Uuvin virkistysalueiden kehittämisessä ja hoidossa keskeistä on luonto-, maisema-, kulttuurihistoria- ja virkistyskäyttöarvojen säilyminen. Vastuulliseen alueiden hoitoon liittyy myös haitallisten vieraslajien torjunta. Haitalliset vieraslajit ovat levinneet luontaisen esiintymisalueensa ulkopuolelle usein ihmisen avustamana, ja ne vievät elintilaa alkuperäislajistolta ja aiheuttavat haittaa paikallisille ekosysteemeille.

Avaa vieraslajitalkookutsun pdf-tiedosto tästä.