Tervetuloa Ollisaari-päivään – hyppää maksuttomalle SUP-laudalle, venekuljetuksen kyytiin tai avokanoottiretkelle kokemaan upea kesään heräävä järviluonto yksin, kaksin tai koko perheen voimin! Tapahtuma järjestetään sunnuntaina 9. kesäkuuta 2024 klo 10-16. Luvassa mm. akustista musiikkia ja tarinoita tulipaikoilla, ulkopelejä, elämyksellinen metsäretki, luontotyöpaja, avoimet ovet, ongintaa ja paljon muuta. Pääset myös ideoimaan Ollisaaren rakennusten tulevaisuutta sekä kertomaan ja kuuntelemaan Ollisaareen ja Lohjanjärveen liittyviä muistoja.


Ollisaaren virkistysalue sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Aurlahden rannasta. Tapahtuman järjestävät Uuvi, Lohjan Museo, Visit Lohja ja Lohjan Liikuntakeskus. Mukana myös mm. Majakka Watersports, Fun4Rent, Ulla.fi, SeastarEvents, Aplico, Houseboat Lohjan Helmi, Lohjan Seudun Latu ja Lohjan Kalaseura. Suurin osa ohjelmasta on maksutonta.

Liity myös Facebook-tapahtumaan.

Saapuminen

Voit saapua Ollisaareen omalla vesikulkuneuvolla tai valita kahden venekuljetuksen, SUP-lautailun tai avokanoottimelonnan väliltä. Melonnan rantautuminen tapahtuu Ollisaaren keittokatoksen edustalla olevalle hiekkarannalle. Auton voi pysäköidä Aurlahden tai Haikarin pysäköintialueille.

 • Venekuljetukset: Maksuton venekuljetus välillä Villa Haikari-Ollisaari klo 10:00-15:00 sekä välillä Aurlahti-Ollisaari klo 9:00-17:00. Hyppää kyytiin!
 • SUP-laudat: Maksuttomat SUP-laudat Aurlahdessa tarjoaa Majakka Watersports ja Fun4Rent! Majakka Watersportsin SUP-laudat löydät hiekalta heidän toimipisteensä vierestä klo 10-16. Matka Aurlahdesta Ollisaareen on 2,1 km / suunta.
 • Avokanoottiretki: Järjestäjä SeastarEvents. Lähdöt Liessaaren sillan kupeessa olevalta hiekkarannalta klo 9:30 ja 13:00. Kesto noin 2,5 – 3 tuntia, sis. tutustuminen Ollisaareen noin tunnin ajan. Käytössä tukevat ja vakaat kotimaiset 2-paikkaiset avokanootit. Kanootteihin on mahdollista laittaa lisäistuin lasta varten. Aikaisempaa melontakokemusta ei vaadita. Max 10 hlö per retki. Tutustumishinta Ollisaari-päivänä vain 20 €/hlö (lapset 0 € lisäistuimella) sisältäen opastuksen ja kaikki tarvittavat välineet melonnan ajaksi. Maksu paikan päällä, käteinen tai korttimaksu. Säävaraus. Tiedustelut ja ennakkoilmoittautuminen 8.6. mennessä sähköpostitse osoitteeseen info@seastarevents.fi tai viestillä nroon 040 5488 431.

Ohjelma

Ajantasaiset ohjelmatiedot löydät alta.

 • Avoimet ovet (Uuvi) – saaren rakennuksiin pääsee päivän aikana vapaasti tutustumaan. Samalla pääset ideoimaan rakennusten tulevaisuutta: millaista käyttöä juuri sinä Ollisaaren päärakennukselle tai saunalle toivoisit? Avoimet ovet on osa Uuvin Yhteinen Ollisaari -hanketta. Maksuton.
 • Muistoja ja tarinoita tulipaikalla (Lohjan Museo) – Minkälaisia muistoja sinulla on Ollisaaresta? Tule ja istahda alas hetkeksi muistelemaan menneitä Lohjan Museon pisteelle! Keräämme tarinoita ja muistoja niin Ollisaaren leirikeskusvuosilta kuin saaren myöhemmistäkin vaiheista. Piste on osa Lohjan Museon Samassa veneessä -hanketta, jossa kartoitetaan Lohjan alueen asukkaiden, yhteisöjen ja muiden toimijoiden suhdetta heidän lähijärviinsä ja järvien merkitystä alueen paikallisidentiteetille. Maksuton.
 • Mielikki metsänemännän metsäretki (Ulla.fi) – Retket klo 10 ja klo 13, kesto 30-40 min, hinta 14 € / hlö tai 50 € / 4 hlö (-50% normaalihinnoista). Lähde retkelle Mielikki metsänemännän seurassa: hänellä on repussaan kaikki tarvittava soivaa luontoretkeä varten. Luonto, perinnemusiikki, tarinat ja uskomukset johdattavat sinut metsänkuninkaan juurille, aikaan, jolloin ihmisen uskottiin polveutuvan karhusta. Eläydy mukaan tarinoihin eläimistä ja metsänhaltioista, ja kuule kansanperinteemme sekä kansalliseepoksemme Kalevalan maaginen rytmien ja sävelmaailmoiden kutsu. Tällä retkellä saat hiljentyä ja haaveilla, kuunnella ja katsella, osallistua ja ihastella. Mielikkinä esiintyy kansanmuusikko, perinnetaitaja, luonto-opas ja luontoyhteysohjaaja Ulla Hillebrandt. Varaukset sähköpostitse ulla@ulla.fi tai puhelimitse +358 500 900 622. Mukaan pääsee myös ilman ennakkovarausta. Maksu paikan päällä MobilePaylla.
 • Mielikki metsänemännän luontotyöpaja (Ulla.fi) – Työpajat klo 11:30 ja klo 14:30, kesto 30-40 min, hinta 14 € / hlö tai 50 € / 4 hlö (-50% normaalihinnoista). Mielikki opastaa luonnossa liikkumisen taidoissa, olosuhteisiin varautumisessa sekä retkeilyn pelisäännöissä. Opi jokaisenoikeuksista, retkietiketistä sekä turvallisuudesta ja vastuullisuudesta. Perinnemusiikki ja mytologiset tarinat johdattavat sinut samalla vahvojen luonnonvoimien syliin. Voit saada osallistumisesi kunniaksi oman luontopassin! Mielikkinä esiintyy kansanmuusikko, perinnetaitaja, luonto-opas ja luontoyhteysohjaaja Ulla Hillebrandt. Varaukset sähköpostitse ulla@ulla.fi tai puhelimitse +358 500 900 622. Mukaan pääsee myös ilman ennakkovarausta. Maksu paikan päällä MobilePaylla.
 • Avokanoottiretki (SeastarEvents) – katso lisätiedot ylempää kohdasta Saapuminen. Maksullinen.
 • Ulkopelejä ja luontotehtäviä (Lohjan Liikuntakeskus) – lainaa vaikkapa polttopallo tai Mölkky, ja tule tekemään hauskoja lapsille suunnattuja luontotehtäviä. Maksuton.
 • Onnenpyörän pyöritystä ja kuvasuunnistusta (Liikunta- ja hyvinvointikeskus Aplico) – Aplicon järjestämä kuvasuunnistus liikuttaa Ollisaaressa lapsiperheitä. Tule mukaan etsimään metsän eläimiä ja tekemään liikunnallisia tehtäviä! Onnenpyörästä pääset pyörittämään itsellesi treenikertoja Aplicoon. Löydät Aplicon pisteen aivan päärakennuksen läheltä. Aplico mukana tapahtumassa klo 10-12. Maksuton.

 • Kokeile ongintaa (Lohjan Kalaseura) – tule kokeilemaan ongintaa ja kysymään parhaat vinkit! Samalla kuulet Lohjan Kalaseuran toiminnasta. Maksuton.
 • Toiminnan ja kaluston esittely (Lohjan Seudun Latu) – tutustu Lohjan Seudun Ladun kanootteihin sekä melontaan harrastuksena. Kuule tulevista melonnan peruskursseista ja melontatapahtumista. Maksuton.
 • Ikaros-sähköveneen esittely (Houseboat Lohjan Helmi) – tutustu uuteen aurinkosähköllä kulkevaan vuokraveneeseen. Maksuton.

 • Retkievästä myytävänä (Houseboat Lohjan Helmi) – keittokatoksesta voit ostaa pullaa, pillimehua ja muuta pientä evästä niin kauan kuin niitä riittää!

Ollisaaren pelisäännöt ja palvelut

Tulet saa tehdä vain merkityille tulipaikoille. Polta vain puuvajasta löytyvää polttopuuta, ei oksia tai roskia. Tulenteko on kiellettyä, jos maastopalovaroitus on voimassa. Kertakäyttögrillien käyttäminen ja musiikin soittaminen kaiuttimista on kiellettyä. Kunnioitathan luontoa ja kanssaretkeilijöitä.

Puuvajan vieressä olevat kaksi kuivakäymälää ovat käytettävissä. Saaressa ei ole juomavettä, sähköä tai jätehuoltoa. Ota mukaan vesipullo ja oma roskapussi.

Ollisaaren pohjoisosan arvokas kasvillisuus on erittäin herkkää kulutukselle. Vältä toistaiseksi liikkumista saaren pohjoisosassa. Myöhemmin tulossa on merkitty reitti, jonka avulla koko saareen voi tutustua vastuullisesti.

Tutustu myös Uuvin Ulkoilijan ohjeisiin ja lue lisää Ollisaaren virkistysalueesta.