Sunnuntaina 6.12. on Suomen itsenäisyyspäivä. Päivää sopii juhlistaa ulkoilemalla luonnossa ja virittäytymällä suomalaiseen historiaan. Valitsimme muutaman historiaa havisevan retkivinkin Uuvin sivuilla olevasta retkikohdelistauksesta.

Kopparnäs-Störsvik ja rauniot. Aikoinaan suuresta kauppaomenatarhastaan tunnetun Kopparnäsin kartanon vanhoista rakennuksista ja torpista ovat vielä kivijalat näkyvissä. Torpat sijaitsivat rannoilla, joilta pääsi näppärästi merelle kalansaaliiden perään. Kuvassa oleva Kurubackuddenin torppa Sandvikenin läheisyydessä on parhaiten säilynyt.

Raaseporin linna. Keskiaikainen kivilinna ja sen tuhannet tarinat sekä ympärillä kiertävä Lemmenpolku.

Villa Elfvik ja maiseman historia. Luontopolku esittelee Espoon Laajalahdella sijainneen kylän vaiherikasta historiaa 1300-luvulta nykypäivään.

Kukuljärven vaellusreitti ja ruukkikylä. Kukuljärven vaellusreitti lähtee Strömforsin ruukilta, joka on yksi maamme parhaiten säilyneistä ruukkiyhdyskunnista. Ruukin juuret ulottuvat 1600-luvulle.

Sveitsin luonto- ja kulttuuripolku ja parantolan parantava vaikutus. Hyvinkään Sanatorion kylpylän asiakkaat ulkoilivat alueella jo 1800-luvun lopulla nauttien harjuista ja metsistä. Sveitsissä on sen jälkeen hiihdetty, lasketeltu, hypätty mäkeä, suunnistettu ja pidetty maastojuoksukisoja.