Tietoa retkeilijälle

Ulkoilualue koostuu Byxholmenin pääsaaresta ja Lilla Byxholmenin saaresta, jotka erottaa toisistaan matala, kapea salmi. Byxholmen on erittäin hyvin saavutettavissa veneväyliltä. Saarelta on 7 km matka Sommaröstrandin satamaan, josta löytyy muiden palveluiden lisäksi myös ympäri vuoden auki oleva saaristokauppa. Prediumin satama sijaitsee myös n. 7 km päässä. Tammisaaren kansallispuistossa sijaisevalle Rödjanin luontotuvalle on n. 5 km merimatka.
Kiinnityspoijuja veneille löytyy saaren pohjoispuolelta sekä keskellä että pohjoiskärjessä. Kiinnitysrenkaita on näiden paikkojen lisäksi Byxholmenin ja Lilla Byxholmenin välisen salmen molemmissa päissä, kuten myös Lilla Byxholmenin pohjoiskärjessä.

Palvelut ovat keskittyneet pääsaaren keskiosaan. Pohjoispuolelta löytyy tulipaikka, käymälöitä, sauna, puuvaja sekä kaivo. Toinen tulipaikka sijaitsee saaren eteläpuolella, josta on myös hieno näköala salmelle. Uimaan pääsee parhaiten saunan läheisyydessä.

Byxholmenin sauna on auki ympäri vuoden ja toimii itsepalveluperiaatteella. Saunavuoron voi varata kirjaamalla saunavuorovihkoon, joka löytyy saunan seinässä olevasta postilaatikosta. Huomiothan, että kiukaalle ei saa käyttää merivettä, koska se ruostuu meriveden vaikutuksesta erittäin nopeasti käyttökelvottomaksi. Makeaa löylyvettä saa saunan lähellä sijaitsevasta kaivosta, mutta se ei ole juomakelpoista.

Esteettömyys

Ei esteettömiä palveluita. Alueella on vaikea liikkua, ja rantautuminen voi olla hankalaa jyrkillä ja epätasaisilla kallioilla. Etenkin sateen jälkeen kalliot ovat todella liukkaita, jolloin on syytä olla erityisen varovainen.

Lisätietoa

Pidä Saaristo Siistinä ry (PSS) sijoittaa saaren suojaisen koillisosan tuntumaan septitankin tyhjennyslaitteen v. 2018 lopulla, ja vastaa myös laitteen huollosta ja toimivuudesta.

Puolustusvoimat on jättänyt omat jälkensä saareen: salmen tulipaikan polun varrella voi nähdä puolustusvoimien kaivamia kuoppia. Tarina kertoo, että saaren pohjoispuolella olisi lentokoneen hylky…

Tervetuloa Byxholmenille nauttimaan saaren antimista ja hyvistä löylyhetkistä!