Uuvi kutsuu yhteiskuntavastuustaan ja ympäristöviisaudestaan huolehtivat organisaatiot ja luonnosta välittävät ulkoilijat mukaan virkistymään ja tekemään hyvää. Kukkia ja kitkentää -vieraslajitalkoissa lupiinit saavat kyytiä ja kotoperäiset niittylajit elintilaa. Kitkentäpuuhissa kädet pääsevät töihin, mieli lepäämään ja aivot latautumaan.

Talkoot järjestetään Kopparnäs-Störsvikin virkistysalueella, joka on ainutlaatuisen suuri yhtenäinen merenranta-alue Inkoon ja Siuntion rajalla. Alue on yhdistelmä upeita kalliorantoja, arvokasta saaristoluontoa, kauniita maisemia ja värikästä historiaa. Hyvää tehdessä on myös lupa nauttia, joten talkoopäivään voi yhdistää esimerkiksi avokallioilla ja metsäpolulla kulkevan Klobbackan kierroksen, evästelyn Rävbergetin laella tai piipahduksen Brändöskatanin taukopaikalla.

Talkoisiin kuuluvat tietenkin myös eväät, jotka järjestäjä tarjoaa. Talkoolaisilla on käytettävissään helpon käyttöliittymän työvälineet eli lapiot, mutta omat hanskat kannattaa ottaa mukaan.

Toivomme ilmoittautumaan talkoisiin 6.5. mennessä, jotta saamme varattua riittävästi työvälineitä ja talkooeväitä. Ilman ilmoittautumistakin voi kuitenkin tulla mukaan.

Mitä: Kukkia ja kitkentää -vieraslajitalkoot
Missä: Kopparnäs-Störsvikin virkistysalue, Sandfjärden, Råbergintie 242, 10160 Inkoo
Milloin: 13.5.2022 kello 10–18

Lisätiedot ja ilmoittumiset: Juuso Hämäläinen, p. 050 442 7054, juuso.hamalainen@uuvi.fi

***

Uudenmaan virkistysalueyhdistys Uuvi luo monipuolisia mahdollisuuksia luonnossa virkistäytymiseen, liikkumiseen ja harrastamiseen, sekä noin 40 virkistysalueensa verkostolla että viestimällä muiden toimijoiden tarjoamista ulkoilumahdollisuuksista. Uuvin virkistysalueiden kehittämisessä ja hoidossa keskeistä on luonto-, maisema-, kulttuurihistoria- ja virkistyskäyttöarvojen säilyminen. Vastuulliseen alueiden hoitoon liittyy myös haitallisten vieraslajien torjunta. Haitalliset vieraslajit ovat levinneet luontaisen esiintymisalueensa ulkopuolelle usein ihmisen avustamana, ja ne vievät elintilaa alkuperäislajistolta ja aiheuttavat haittaa paikallisille ekosysteemeille. Talkootunnit kirjataan osaksi Vieraslajien hallinta virkistysalueilla -hanketta, jolla tavoitellaan näkyviä tuloksia vieraslajien torjunnan osalta useilla Uuvin alueilla eri puolilla Uuttamaata.

Kukkia ja kitkentää -talkoot ovat osa Uusimaa-viikkoa, jonka teema vuonna 2022 on Ympäristöviisas Uusimaa. Uusimaa-viikkoa on vietetty vuodesta 2012 lähtien, ja sitä koordinoi Uudenmaan liitto.