Ulkoilua voi harrastaa erilaisilla alueilla, kuten virkistysalueilla sekä kansallispuistoissa ja muilla luonnonsuojelualueilla. Vallitsevan ulkoilubuumin aikana monet tunnetuimmista luontokohteista kärsivät ruuhkaisuudesta. Moni kaipaisikin kipeästi ideoita ja inspiraatiota vaihtoehtoisista ulkoilukohteista. Tiedot kohteista ja niiden palveluista ovat hajanaisia, ja niitä on usein hämmästyttävän vaikeaa löytää. Yhteistyössä eri toimijoiden kanssa uudistettu Uuvi.fi-sivusto on luotu palvelemaan erilaisia ulkoilusta kiinnostuneita ihmisiä sekä helpottamaan monien eri kohteiden löydettävyyttä Uudellamaalla.

Tilannetta helpottaakseen ulkoilukohteita ylläpitävät tahot ovat koonneet yhteistyössä tietoja kohteistaan Uuvi.fi-sivustolle. Mukana yhteistyössä ovat Espoo, Helsinki, Kirkkonummi, Sipoo, Vantaa, Vihti sekä Metsähallitus ja Uudenmaan virkistysalueyhdistys Uuvi.

Uuvi.fi-sivustolle koottujen lähes sadan virkistysalueen joukosta löytyy niin sisämaan metsiä ja järviä kuin kalliosaaria ja hiekkarantoja meren ääreltä. Alueet erilaisine palveluineen sopivat monenlaiseen ulkoiluun ja tekemiseen, makkaranpaistosta maastopyöräilyyn. Sivusto elää ja täydentyy koko ajan, kun sinne kootaan lisää kohteita ja palveluita.

Löydä oma polkusi Uuvi.fi-sivuston kautta

Lähtökohta Uuvi.fi-sivuston kehittämisessä on ollut tarjota tietoa ulkoilukohteista kootusti yhdessä paikassa. Sivusto toimii apuna niin ulkoilukohteisiin tutustumisessa, paikalle pääsemisessä kuin myös maastossa liikkumisessa. Kohteista kerrotaan sekä sanoin, kuvin että kartan avulla. Sivuston kautta kävijä saa tietoa kohteessa toimimisesta, säännöistä sekä tiedon mahdollisesti voimassa olevasta metsäpalovaroituksesta.

”Uskomme, että ulkoiluretken onnistumisen kannalta merkitykselliset tiedot löytyvät nyt entistä mutkattomammin, oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa. Toivottavasti tämä innostaa ihmisiä tutustumaan myös uusiin kohteisiin.” sanoo Uuvin erikoissuunnittelija Silva Sallamaa.

Uuvi.fi-sivustoa ylläpitää Uudenmaan virkistysalueyhdistys Uuvi, jonka toiminnan tarkoituksena on turvata ja kehittää mahdollisuuksia luonnossa virkistäytymiseen, ulkoiluun ja luontoliikuntaan. Sivuston kehittämisessä on mukana myös Uudenmaan liitto.

Lisätietoja:
Erikoissuunnittelija Silva Sallamaa
Uudenmaan virkistysalueyhdistys Uuvi
050 373 7450
silva.sallamaa@uuvi.fi