Talvi on retkeilyaikaa siinä, missä kesäkin. Taukovaatteet ja kuuma juoma lämmittävät hyytävämmässäkin säässä eikä pimeä pääse yllättämään, kun mukana on myös otsalamppu. Uuvin alueista muutamat soveltuvat erityisen hyvin talviretkeilyyn. Reiteillä ei ole varsinaista talvikunnossapitoa mutta lumi tamppautuu retkeilijöiden jalkojen alla tehden poluista kuljettavia. Suojasään ja pakkasen vaihtelu kuitenkin jäädyttävät tampatut polut ja tekevät niistä liukkaita, joten talviretkelle kannattaa lähteä avoimin mielin ja tarkoin jaloin. Muistathan myös, että jäällä liikkuessa pitää aina noudattaa erityistä varovaisuutta!

Kopparnäs-Störsvik

Kopparnäs-Strösvikin monipuolinen virkistysalue tarjoaa monenmoista myös talvella. Polut tarjoavat talvisin mahdollisuuden talviseen kävelyretkeen ja ajomahdollisuuksia läskipyörällä liikkuville. Alueelle voi tulla vaikka vain nauttimaan tulipaikalle omista eväistä ja ympäröivästä maisemasta. Jos jäät ja lumitilanne sen sallivat, soveltuu aluetta ympäröivä meri hyvin retkiluisteluun tai hiihtoon. Tulipaikat ovat helposti saavutettavissa myös mereltä käsin.

Piilolammi

Piilolammilla pääsee nauttimaan kävelystä ja lumikenkäilystä talvisessa metsässä. Kevättalvella alueelle kannattaa suunnata retkelle hämärän laskeutuessa kuuntelemaan pöllöjen huhuilua. Tulipaikalla voi retken päätteeksi nauttia tulen lämmittävästä loimusta. Hyvinkään kaupunki ylläpitää Kytäjä-Usmin alueella hoidettua latuverkostoa ja Sveitsin puistosta löytyy mahdollisuuksia moniin talviaktiviteetteihin.

Sarvikallio

Tuusulan lähiretkikohde Sarvikallio viehättää myös talvella. Sarvikallion laella tulipaikalla voi viritellä tulen grilliin ja nauttia talvisesta kansallismaisemasta sekä lämmittävistä retkieväistä. Alueen pysäköintipaikat aurataan läpi talven mutta muuten reiteillä ei ole talvikunnossapitoa. Mikään ei kuitenkaan estä nauttimasta Seittelinreitin mutkista kävellen tai läskipyörällä pyöräilemällä. Tuusulanjärven jäätyessä Sarvikalliolle pääsee myös jäitä pitkin.

Varlaxudden

Emäsalon kärjestä avautuva maisema talvimyrskyssä riehuvalle merelle tai meren yllä pakkasiltana hohtava linnunrata tuntuvat retkeilijän kaikissa aisteissa. Varlaxudden soveltuu talvisin erityisen hyvin meren tarkkailuun ja tulisteluun, ja kohde on suosittu valokuvaajien keskuudessa. Kovalla pakkasella Varlaxuddenilta voi ihailla merisavun kiehkuroita.

Palakoski

Palakosken talviasukas koskikara saapuu sukeltelemaan Palokoskeen retkeilijöiden iloksi jo syksyllä. Koskikaran sukeltelun lisäksi alue soveltuu lumikenkäilyyn ja onpa alueella nähty joidenkin rohkeiden retkeilijöiden metsäsuksien jälkiäkin. Palakoski on kuitenkin tunnetumpi upeista maisemakallioistaan, joista voi ihailla talveen hiljentynyttä luontoa. Mäissä kannattaa olla tarkkana, koska jyrkät kalliot ovat liukkaita.

+1 Kalliosaari

Hyvinä jäätalvina Itä-Helsingin edustalla sijaitsevaan Kalliosaareen pääsee mainiosti Kallahdenniemen kärjestä jäitä pitkin. Retkikohde on erityisen mielenkiintoinen heille, joilla ei sulan veden aikaan ole mahdollisuutta päästä saariin. Kalliosaaressa on keittokatoksia, joissa saa pakkasessa kylmettyneet retkieväät lämpiämään. Matkaa Kallahden niemestä Kalliosaareen on puolisen kilometriä.