Talkootapahtuma on peruttu vähäisen osallistujamäärän takia.

Uuvi kutsuu luonnosta välittävät ulkoilijat mukaan virkistymään ja tekemään hyvää. Kukkia ja kitkentää! -vieraslajitalkoissa lupiinit saavat kyytiä ja kotoperäiset niittylajit elintilaa. Kitkentäpuuhissa kädet pääsevät töihin, mieli lepäämään ja aivot latautumaan.

Talkoot järjestetään Kopparnäs-Störsvikin virkistysalueella, joka on ainutlaatuisen suuri yhtenäinen merenranta-alue Inkoon ja Siuntion rajalla. Alue on yhdistelmä upeita kalliorantoja, arvokasta saaristoluontoa, kauniita maisemia ja värikästä historiaa. Hyvää tehdessä on myös lupa nauttia, joten talkoopäivään voi yhdistää esimerkiksi avokallioilla ja metsäpolulla kulkevan Klobbackan kierroksen, piipahduksen Berguddenin taukopaikalla tai evästelyn Rävbergetin laella.

Talkoisiin kuuluvat tietenkin myös eväät, jotka järjestäjä tarjoaa. Talkoolaisilla on käytettävissään helpon käyttöliittymän työvälineet eli lapiot, mutta omat hanskat kannattaa ottaa mukaan.

Toivomme ilmoittautumaan talkoisiin 8.5. mennessä, jotta saamme varattua riittävästi työvälineitä ja talkooeväitä.

Mitä: Kukkia ja kitkentää! -vieraslajitalkoot

Missä: Råbergintie 22, 10160 Inkoo (kohdalla olevasta risteyksestä käännytään ja ajetaan pienen tien päähän)

Milloin: lauantaina 13.5.2023 kello 10-17

Ilmoittumiset: viimeistään 8.5.2023 osoitteeseen juuso.hamalainen@uuvi.fi

Lisätiedot: juuso.hamalainen@uuvi.fi

***

Uuvi luo monipuolisia mahdollisuuksia luonnossa virkistäytymiseen, liikkumiseen ja harrastamiseen, sekä noin 40 virkistysalueensa verkostolla että viestimällä muiden toimijoiden tarjoamista ulkoilumahdollisuuksista. Uuvin virkistysalueiden kehittämisessä ja hoidossa keskeistä on luonto-, maisema-, kulttuurihistoria- ja virkistyskäyttöarvojen säilyminen. Vastuulliseen alueiden hoitoon liittyy myös haitallisten vieraslajien torjunta. Haitalliset vieraslajit ovat levinneet luontaisen esiintymisalueensa ulkopuolelle usein ihmisen avustamana, ja ne vievät elintilaa alkuperäislajistolta ja aiheuttavat haittaa paikallisille ekosysteemeille. Talkootunnit kirjataan osaksi Vieraslajien hallinta virkistysalueilla -hanketta, jolla tavoitellaan näkyviä tuloksia vieraslajien torjunnan osalta useilla Uuvin alueilla eri puolilla Uuttamaata. Vilha-hanketta rahoittaa Kainuun ELY-keskus osana haitallisten vieraslajien hallintasuunnitelman mukaisia toimenpiteitä.