Koronavirukseen liittyvän ohjeistuksen ja auringon paisteen myötä ihmiset innostuivat viikonloppuna ulkoilemaan sankoin joukoin, ja osa Helsingin seudun luontokohteista suorastaan ruuhkautui. Uuvin virkistysalueiden joukossa on monenlaisia vaihtoehtoja tutuimmille luontokohteille. Kokosimme muutamia esimerkkejä alueistamme luontoretkistä innostuneille uusmaalaisille. Osa kohteista on syrjäisempiä ja hieman tuntemattomampia, ja osa jo vankan suosion saavuttaneita.

Muistattehan, että etäisyys muihin retkeilijöihin kannattaa säilyttää esimerkiksi tulipaikoilla. Varminta on pakata mukaansa eväät, joiden nauttimiseen ei tarvitse tulta tai varautua niiden lämmitykseen omalla retkikeittimellä.

Kopparnäs-Störsvikin alueella on upeaa rakentamatonta rantaviivaa ja kalliometsiä sekä tulipaikkoja. Pysäköintialueita löytyy alueelta useita. Kolaviken ja vedenpuhdistamo sijaitsevat Störsvikin puolella sekä Sandfjärden, Rävberget, Bergudden, Sandarbukten, retkisatama ja luontopolun pysäköintialue Kopparnäsin puolella.

Lisäys 26.3. Kopparnäs-Störsvikin alueella Rävbergetin, Berguddenin ja Klobbackantien pysäköintialueet ruuhkautuvat helposti, joten kannattaa suosia myös muita pysäköintialueita.

Piilolammin virkistysalue on osa laajempaa Kytäjä-Usmin retkeilyaluetta. Uuvin alueella on tulipaikka ja Kytäjä-Usmin polut kulkevat alueen läpi. Alueen retkeilykartassa näkyvät kaikki alueen polut ja pysäköintialueet. Piilolammin luontopolusta on oma esitteensä.

Palakosken virkistysalueen uudistuneet reitit ovat hurmanneet kävijänsä. Alueella ei ole tulipaikkaa, joten retkieväiden lämmitykseen ei voi käyttää tulta, ellei mukana ole omaa retkikeitintä. Alue on osoittautunut niin suosituksi, että pysäköintialueen laajennus on jo vireillä.

Korpuddenin virkistysalue tarjoaa komeita maisemia Lohjanjärvelle ja jyrkkiä kallioita ihailtavaksi. Alueella on kaksi tulipaikkaa.

Onkimaanjärvellä voi nauttia vanhan metsän tunnelmasta ja tulistella järvenrantamaisemissa tulipaikalla.

Myllyjärven virkistysalue soveltuu suunnistustaitoisille oman polkujensa kulkijoille, jotka osaavat valmistaa eväänsä retkikeittimen avulla tai nauttia ne kylminä.

Lappohjanranta hurmaa upeilla hiekkapenkereillään ja meren tuoksulla. Alueella on havaittavissa myös sotahistorian havinaa. Lappohjanrantaan retkeilevien kannattaa varautua kylmillä eväillä, koska alueella ei ole tulipaikkaa.

Näistä haluamme myös vinkata

Nuuksion järviylänkö ei rajoitu ainoastaan Nuuksion kansallispuistoon vaan järviylängön upeasta luonnosta voi nauttia myös Helsingin ulkoilualueilla kuten Vaakkoi, Luukki, ja Salmi, jotka sijaitsevat ylängön pohjoisosissa Vihdintien varrella.