Påsken är en populär tid för friluftsliv också på Uuvis områden. Även om det ryms gott om friluftsentusiaster i naturen kan parkeringsområdena och paus- och grillplatserna tidvis fyllas. Om parkeringsområdet är fullt är det bra att vara beredd på att ändra planerna och åka till ett annat område. Ta med sådan färdkost på utfärden som inte behöver värmas upp på en eldplats eller ta med ett stormkök. Om möjligt kan man gott besöka områdena i gryningen eller skymningen då det inte är så många besökare. Egen handsprit och eget wc-papper är bra att ta med, med tanke på toalettbesök.

Trafikdirigering vid parkeringen

Under påsken kommer det att finnas trafikdirigering vid Porkalaudde, Palakoski och Kopparnäs-Störsvik. Om det är trängsel i Kopparnäs-Störsvik kan bilen parkeras vid adressen Råbergintie 22, 10160 Inkoo.

Menförestid

På många av Uuvis områden är det nu menförestid. På grund av menföre är de små vägarna i dåligt skick bland annat i Piilolammi, Kopparnäs och på Porkalaudden. På Kvarnträsket skogsvägen som leder till sjön är stängd på grund av menföre.

Glad Påsk!