Precis som sommaren är vintern en bra tid för utflykter. Pauskläder och varm dryck värmer även i det mest kyliga vädret och mörkret överraskar inte när man har en pannlampa med sig. Av Uuvis områden lämpar sig några speciellt bra för vinterutflykter. Lederna har inget egentligt vinterunderhåll men snön packas under besökarnas fötter vilket gör det möjligt att vandra på stigarna. Töväder och variationer i temperaturen gör att de packade stigarna blir hala så det lönar sig att ha ett öppet sinne och varsamma fötter då man beger sig på vinterutflykt. Kom även ihåg att man bör vara extra försiktig när man rör sig på isen!

Kopparnäs-Störsvik

Kopparnäs-Störsvik mångsidiga friluftsområde bjuder på allt möjligt även på vintern. Stigarna erbjuder vintriga promenadmöjligheter och de som rör sig med fatbike kan cykla längs dem. Det går också bra att komma till området bara för att sitta vid en eldplats och njuta av sin färdkost och de omgivande landskapen. Om is- och snöförhållandena är goda lämpar sig det omgivande havet väl för färdskridskoåkning eller skidning. Eldplatserna nås även lätt från havet.

Piilolammi

I Piilolammi kan man njuta av vandring och snöskovandring i ett vintrigt skogslandskap. På vårvintern lönar det sig att göra en utflykt för att lyssna på ugglornas hoande när mörkret lägger sig. Vid eldplatsen kan man som avslutning på utfärden njuta av brasans värmande lågor. Hyvinge stad upprätthåller ett nätverk av skidspår på Kytäjä-Usmiområdet och i parken ”Sveitsin puisto” finns det möjligheter till många vinteraktiviteter.

Sarvikallio

Utflyktsmålet Sarvikallio i närheten av Tusby är tilldragande även på vintern. Man kan tända en brasa i eldplatsen på Sarvikallios krön och njuta av det vintriga nationallandskapet och värmande färdkost. Områdets parkeringsplatser plogas hela vintern men i övrigt har lederna inte vinterunderhåll. Det finns dock inget hinder för att njuta av Seittelinreitti-ledens kurvor gående eller cyklande på en fatbike. När Tusbyträsket fryser kan man även ta sig till Sarvikallio över isen.

Varlaxudden

Besökaren kan med alla sina sinnen förnimma landskapet som öppnar sig från Emsalös spets när vinterstormen rasar över havet eller när vintergatan glimmar i skyn en kall vinternatt. Vintertid lämpar sig Varlaxudden speciellt bra för att observera havet och njuta av lägereldens värme. Platsen är populär bland fotografer. Vid sträng köld kan man beundra hur havsröken slingrar sig fram vid Varlaxudden.

Palakoski

Palakoskis vinterinvånare strömstaren anländer redan på hösten för att dyka i Palokoski, vilket är till glädje för mången besökare. Förutom för strömstaren, lämpar sig området för snöskovandring och man har även i området sett skidspår efter modiga friluftsmänniskor. Palakoski är dock mera känt för sina fantastiska bergslandskap från vilka man kan beundra skogen som stannat upp för vintern. Det lönar sig att vara noggrann i backarna, för de branta klipporna är hala.

+1 Bergholmen

Under vintrar med goda isförhållanden kan man alldeles utmärkt ta sig från Kallviksuddens spets över isen till Bergholmen som ligger utanför östra Helsingfors. Utfärdsmålet är speciellt intressant för dem som inte kan ta sig till holmen när havet är öppet. På Bergholmen finns kokskjul där man kan värma färdkosten som kallnat i kölden. Det är ungefär en halv kilometer från Kallviksudden till Bergholmen.